Tento měsíc probíhá konference Adobe Max 2021 a jako vždy s ní přichází nové produkty. První na tomto seznamu byla právě nová verze Adobe Elements 2022. Za pomoci umělé inteligence s názvem Sensei se dočkáme změn, které nám pomohou jednodušeji vylepšovat fotky a videa, rozšířit pozadí, přidat animace, a to není zdaleka vše.

Zaprvé, Adobe Photoshop Elements 2022 přinese mnoho filtrů, díky kterým budou naše fotky vypadat jako by je kreslil Da Vinci, Van Gogh nebo jiní umělci. Další zajímavou funkcí bude možnost přidat si na fotku překrytí v podobě animovaných sněhových vloček, jisker apod. a následně fotku můžeme vyexportovat ve formátu MP4 a nahrát na sociální sítě.

Přečtěte si také: Google dokáže předpovědět povodně s velkou přesností díky AI

O něco více použitelná funkce nese název „Úpravy s průvodcem“. Je to velmi prosté, jednoduše postupujete dle pokynů virtuálního průvodce a na fotce provádíte úpravy. Těchto úprav s průvodcem je celkem 60. Některé z nich obsahují například vylepšení fotek se zvířaty a umožní vám odstranit vodítka, obojky, vylepšit světlo, barvy, srst a mnoho dalších věcí. Také můžete upravit nebo nahradit fotce pozadí, nebo vytvořit dvojité expozice (na obrázku níže).

Adobe Premiere Elements mezitím používá Sensei AI k úpravě poměru stran, aby videa byla kompatibilní se sociálními sítěmi, jako například Tiktok nebo Instagram. To však není vše, v aplikaci totiž budeme mít dvě nové úpravy s průvodcem, které budou umožňovat přidání animovaných překrytí, nebo také úpravy stínů. Mezi další nové vychytávky patří například nové styly prezentace, nebo přehrávání GIF v Elements Organizeru.

Obě aplikace jsou právě teď dostupné jednorázově, buď 100 dolarů (2200 Kč) za jednu, nebo 150 dolarů (3300 Kč) za obě jako takzvaný bundle. Studenti a učitelé mohou získat obě za 80 dolarů (1800 Kč)