Pokud jste někdy k přihlášení v aplikaci použili svůj Facebookový účet, nejspíš bude dobrý nápad si změnit heslo a uvažovat nad dvoufaktorovým zabezpečením. Meta totiž zveřejnila seznam 400 aplikací, které přihlašovací údaje kradly. Mezi nimi jsou položky z obchodu Google Play i App Store.

Konkrétně šlo z největší části o aplikace pro úpravu fotek. Ty se zasloužily o téměř polovinu z nalezených případů. Hned v závěsu jsou aplikace pro podnikatele a nechybí ani řada her a VPN. Všechny byly podle Mety nahlášeny jak Googlu, tak Applu, a z obchodů byly staženy.

Ačkoli se útok zařízením od Applu nevyhnul, naprostá většina aplikací z publikovaného seznamu je nepřekvapivě určená zařízením s Androidem. U těch, které mohly postihnout i iOS uživatele, se většinou jednalo o zmíněné nástroje pro podnikatele přímo ke správě Facebookových stránek.

I když byly aplikace z obchodů staženy, mnoho uživatelů je ještě stále může mít na svém zařízení. Pokud jste někdy Facebookový účet k přihlášení použili a nevíte, co dělat s časem, můžete si seznam projít zde. Pokud vám projíždění seznamu se 400 položkami jako zábava nezní, zkrátka si změňte heslo.