Zhruba týden před zahájením MWC 2023 jsme vás informovali o chystaném tabletu z dílny čínské společnosti ZTE, jenž vyjde pod značkou Nubia. Dle tehdy odhalených propagačních materiálů se mělo jednat o unikátní zařízení poskytující 3D obraz i bez nutnosti nosit speciální brýle. Nyní byl tento kousek oficiálně představen.

Nubia Pad 3D využívá dvojici předních kamer ke sledování vašeho obličeje, díky čemuž je následně s pomocí umělé inteligence schopen odhadnout, kam se díváte, a přizpůsobit obraz vašim očím, aby působil trojrozměrně. Displej využívá speciální panel, který byl vytvořen americkou společností Leia a je schopen přeměňovat 2D obsah na 3D v reálném čase.

Obrazovka jako taková se chlubí rozlišením 2560x1600 pixelů, její poměr stran je tedy 16:10. Zážitky z hraní nebo používání jiných podporovaných aplikací vylepší 120Hz obnovovací frekvence, díky níž bude obsah působit hezky plynule.

Když už jsem předtím nakousl kamery, rád bych se k nim ještě vrátil. Nemají totiž za úkol pouze sledovat vaše oči, aby vám poskytly vytoužený 3D obraz, nýbrž pomoci nich můžete trojrozměrný obsah i sami vytvářet. To se týká jak těch předních, tak i dvojice zadních, 16Mpx fotoaparátů.

Pod kapotou tabletu najdeme čipset Snapdragon 888 a baterii 9 700mAh kapacitě, kterou lze nabíjet 33W výkonem. Úložiště bude dostupné ve variantách 128 GB a 256 GB. ZTE a Leia se navíc zaměřily i na softwarovou podporu, a tak lze na tabletu hrát více než 50 3D her a používat přes 1 200 3D aplikací.

Nubia Pad 3D bude možné předobjednat od 25. března, na trh se pak dostane až 11. dubna. Detaily o ceně se dozvíme později.