V sobotu nás opustila technologická legenda, Dr. John Warnock. Jeho největším dílem bylo založení společnosti Adobe v roce 1982, kde společně s Dr. Charlesem Geschkem nastartovali revoluci v digitálním designu a komunikaci.

Jeho manželka, Marva Warnock, talentovaná grafická designérka, stojí právě za návrhem původního loga Adobe. Firma, jejíž počátky jsou spojeny s programem Adobe PostScript, se rychle vypracovala jako průkopník inovací ve světě grafického designu.

Díky Warnockově vedení se Adobe proměnilo v centrum pro nejoblíbenější nástroje kreativních profesí, a to od grafiky až po úpravu videa. Shantan Narayen, aktuální generální ředitel Adobe, ve svém nedávném e-mailu pro zaměstnance vzdal hold Warnockovu odkazu a zdůraznil jeho klíčový vliv na celý sektor.

Ve zprávě pro kolegy z Adobe Narayen napsal: „Warnock patří mezi největší vynálezce naší éry a měl hluboký dopad na způsob, jakým dnes komunikujeme prostřednictvím obrázků a videí.“

I když mnoho lidí spojuje Adobe především s produkty jako Acrobat či Photoshop, Warnockova vize přinesla mnoho dalších nástrojů, které definovaly a proměnily různá odvětví.