Víkend je za námi, a tak přichází nové Stručně! Ze Spotify mizí epizody podcastu The Joe Rogan Experience a Twitter testuje nové možnosti, které se týkají délky příspěvků a zasílání soukromých zpráv.

– Mnozí z vás možná ví, že Mozilla pracuje na VR verzi svého prohlížeče Firefox. Jestliže jste to nezaznamenali, tak to vlastně vůbec nevadí, jelikož bylo oznámeno, že se na projektu, jenž byl ohlášen před třemi lety, přestává pracovat.

– Příspěvky na Twitteru disponují omezením na 280 znaků, což pro delší vyjádření není zrovna ideální a uživatelé jsou tak občas nuceni své příspěvky rozdělit do více částí, nebo dokonce použít obrázek místo textu. To však za chvíli bude minulostí, jelikož Twitter testuje novou funkci „Articles“ (Články). V aplikaci se bude pro tento typ příspěvků nacházet samostatná záložka.

– NFT se dostává v poslední době velké množství pozornosti. Nyní se zjistilo, že jejich majitelé je sami od sebe kupují, aby se tak zvýšila jejich cena a prodali je za vyšší cenu.

– Steam v testovacích verzích zobrazuje u nenainstalovaných her jejich velikost namísto data, kdy byly naposledy spuštěny. Díky tomu ušetříte jedno kliknutí myší.

– Majitelé některých vozů Jaguar a Land Rover si již nyní mohou nechat pomoct od hlasové asistentky Alexy. Aktualizace je dostupná v bezmála 200 000 vozech.

– Twitter zkoumá nový způsob odesílání soukromých zpráv v systému iOS. Ten spočívá v tom, že do schránky vklouznete skrze samotný příspěvek uživatele a nebudete ji muset naklikávat přes profil. Veřejná ochránkyně práv Eliza Orlins však tvrdí, aby tak Twitter neučinil, jelikož krok navíc k poslání soukromé zprávy prý omezuje obtěžování.

Apple Music tiše zkracuje zkušební dobu ze tří měsíců na pouhý jeden. Změna tak nastává poprvé od roku 2015.

– Ze Spotify pomalu mizí některé díly podcastu The Joe Rogan Experience. Problémem je třeba autorovo šíření dezinformací ohledně nemoci COVID-19. Zároveň se zjistilo, že v některých epizodách používal slovíčko na n, za což se nyní omlouvá. Celkově bylo odstraněno 113 epizod.