Populární videoplatforma YouTube oznámila zavedení nových funkcí, které mají zlepšit kontrolu nad tím, jak děti používají platformu. Během posledních let se YouTube zaměřil na zavádění pravidel a opatření na ochranu mladistvých, aby zabránil přístupu k nevhodnému nebo nebezpečnému obsahu. A nyní přichází s dalším krokem, který ještě více posílí bezpečnost na platformě.

Nová funkce, kterou YouTube před nedávnem představil, umožní rodičům propojit své účty s účty jejich dětí, čímž získají přístup k informacím o tom, co jejich děti na platformě sledují a sdílejí. Jednou z hlavních novinek je upozorňování rodičů, když jejich dítě začne nový živý přenos nebo nahrává nové video. Rodiče tak mohou mít lepší kontrolu nad aktivitami svých dětí v reálném čase, což jim umožní rychle reagovat na jakékoliv potenciálně nevhodné chování.

Funkce se začne postupně zavádět v průběhu následujících dní a měla by výrazně přispět ke zvýšení bezpečnosti mladých uživatelů. YouTube již v minulosti zavedl řadu opatření na ochranu mladistvých uživatelů, ale propojení účtů a možnost okamžitého sledování aktivit je dalším krokem.