YouTube opět překračuje hranice digitální zábavy s představením své nové funkce: Remix. Nejnovější funkce představuje klíčový moment v rozvoji platformy, umožňující uživatelům transformovat existující hudební videa do unikátních krátkých videí, označovaných jako Shorts. Tento krok nabízí uživatelům neomezené možnosti pro osobní kreativitu, přičemž způsob implementace silně připomíná oblíbenou platformu TikTok. Nicméně YouTube tuto koncepci posouvá o krok dál.

Funkce Remix se zaměřuje na snadnou přístupnost: stačí kliknout na tlačítko „remix“ u kteréhokoli hudebního videa, kde se nabízí široká paleta možností. Uživatelé mají k dispozici nástroje jako Zvuk (Sound), Zelená obrazovka (Green Screen), Střih (Cut) a Spolupráce (Collab), které umožňují různé způsoby přizpůsobení obsahu.

Každý nástroj přináší unikátní dimenzi do procesu tvorby, od odstranění audio stopy pro použití ve vlastním videu přes vytvoření zelené obrazovky pro taneční performace až po výběr pětisekundového klipu nebo vytvoření videa, které spojí vaše dílo s originálem.

I když některé z těchto funkcí již YouTube v minulosti nabízel, jejich integrace do snadno přístupného rozhraní výrazně usnadňuje tvorbu. Přestože Shorts připomínají TikTok již od svého vzniku, nové funkce posilují YouTube jako silného konkurenta v oblasti krátkých videí.