Sociální platforma YouTube rozšiřuje své možnosti interakce s uživateli prostřednictvím nové funkce v rámci YouTube Shorts. Tato inovace, která je zatím dostupná pro omezený počet uživatelů na Androidu a iOS, umožňuje divákům vytvářet samostatná videa formátu Shorts z komentářů u sledovaných videí.

Autoři videí již nějakou dobu mohou reagovat na komentáře svých diváků prostřednictvím krátkých videí. Avšak YouTube nyní zkoumá další možnosti, jak by mohli uživatelé reagovat na komentáře. Nyní experimentuje s funkcí, která dovoluje divákům vytvořit Shorts jako reakci na komentář u sledovaného klipu. Videa vytvořená tímto způsobem se objeví ve zdroji Shorts a na stránce kanálu diváka, což umožňuje další šíření a interakci s tímto obsahem.

Cílem této nové funkce, jak uvádí oficiální stránky podpory společnosti Google, je poskytnout divákům novou a kreativní možnost, jak se zapojit do tvorby obsahu z komentářů. Tato funkce by mohla přinést nový rozměr interakce mezi diváky a tvůrci.

Ačkoli je novinka stále ve fázi testování, její zveřejnění naznačuje, že by mohla být v budoucnu dostupná širšímu okruhu uživatelů.