Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Google podle zdrojů nabízí produkcím, které tvoří podcasty, od 50 000 $ až do 300 000 $, což je víceméně 7 milionů korun českých. To je opravdu masivní suma za pouhé povídaní do mikrofonu.

Dnes už dělá podcasty kde kdo. Téma podcastů je už tak velké, že má svou první kontroverzi – máme na mysli Joea Rogana. To také znamená, že se v nich točí spousta peněz. Google nabízí ty své, aby navnadil tvůrce podcastů do zakoupení kamer a natočili se u jejich dlouhých konverzací, aniž by měnili cokoli v jejich konceptu. Tudíž by se z těchto podcastů staly vidcasty.

Podle zdrojů magazínu Bloomberg, Google nabízí těmto tvůrcům, v převodu, od jednoho až po sedm milionů českých korun. Samozřejmě nevíme, komu přesně tyto peníze společnost nabídla.

YouTube již má několik exkluzivit co se týče podcastů. Jmenovitě to jsou H3 Podcast, Full Send Podcast a Impaulsive od Logana Paula. Zřejmě je to společnosti málo a chce zainvestovat do tohoto masivního trendu podcastů a vidcastů.

YouTube v říjnu pro jejich kanadské zákazníky zpřístupnil poslech podcastů v pozadí na mobilních telefonech a bez nutnosti předplaceného YouTube Premium. Jestli tuto funkci rozšíří pro celý svět, nevíme. Dávalo by to naprostý smysl a uvítal by to snad každý.