YouTube experimentuje s novou funkcí, která by mohla nahradit Podcasty Google (Google Podcasts). V současné době testuje ve webové aplikaci novou záložku s názvem „Podcasts“, která umožňuje poslech podcastů přímo na platformě pro sdílení videí.

YouTube nyní testuje novou funkci, která umožňuje vybraným tvůrcům vytvářet podcasty přímo ve Studio YouTube (pouze na počítač). Tyto podcasty mohou být nahrávány s použitím pouze statického obrazu místo videa a následně distribuovány pomocí hlavní aplikace YouTube, jak ostatně do detailu popisuje stránka podpory.

V rámci tohoto testu se nahrávaný obsah také objevuje na speciální stránce Podcastů na YouTube, která je momentálně dostupná pouze v USA. Tato funkce by mohla být pro mnoho uživatelů přitažlivá, protože by jim umožnila poslouchat své oblíbené podcasty na jednom místě.

V každém případě se zdá, že se YouTube snaží získat více uživatelů na svou platformu a nabídnout jim co nejvíce služeb. Pokud tato funkce uspěje, může být pro uživatele velmi užitečná a přinést jim další pohodlí. Spousta lidí přece jen nemá ráda, když zbytečně musí využívat více aplikací pro různé formy svého oblíbeného obsahu.