Xreal Air 2 Ultra, nejnovější přírůstek do rodiny AR brýlí od společnosti Xreal, byl oficiálně představen na veletrhu CES 2024. Nová generace AR brýlí zahrnuje řadu vylepšení oproti svým předchůdcům, nabízí širší zorné pole 52 stupňů a vyšší ostrost 42 pixelů na stupeň. S hmotností pouhých 80 gramů v titanovém provedení jsou tyto brýle navrženy tak, aby poskytovaly komfortní a kvalitní zážitek z rozšířené reality.

Novinka Air 2 Ultra se odlišuje od tradičních AR produktů tím, že vyžaduje externí výpočetní jednotku pro napájení. Tyto brýle se mohou připojit k různým zařízením, včetně smartphonů, počítačů nebo modulu Xreal Beam. Air 2 Ultra klade důraz na využití 6DoF (šest stupňů volnosti) prostorového sledování, což umožňuje precizní mapování virtuálních objektů do reálného světa.

Klíčové technologické funkce Air 2 Ultra zahrnují duální 3D senzory prostředí, elektrochromatické zatemnění pro lepší ponoření nebo například dvojici mikrofonů pro hlasovou interakci.

Sony mikro OLED panely v Air 2 Ultra poskytují vysoké rozlišení 1080p na oko, obnovovací frekvenci až 120 Hz a jas dosahující hodnoty 500 nitů, což umožňuje promítání virtuální 2D obrazovky o ekvivalentu 154 palců z vzdálenosti 13 stop.

Xreal cílí s brýlemi především na vývojáře, ale i přesto budou k dispozici pro všechny zájemce. Model Air 2 Ultra se bude dokonce dovážet i do Česka. Oficiální cena byla nastavená na 699 dolarů, tedy v přepočtu asi 18 900 Kč vč. DPH.