Na společné večery s přáteli se vám může hodit jeden užitečný gadget – přenosný dataprojektor. Výsledné zážitky díky němu mohou být lepší, než kdybyste se koukali třeba na obrazovce počítače. Xiaomi nyní rozšířilo svou rozsáhlou kolekci zařízení právě o nového společníka pro noci v kinematografickém duchu.

Xiaomi Projector Mini je malý projektor, který váží 1,2 kilogramu a jeho rozměry jsou 95 x 98 x 153 milimetrů. Chlubit se může také vestavěnou baterií, díky čemuž není nutné s sebou nosit nabíječku v případě, že film netrvá více než dvě hodiny. K dispozici jsou také dva 8W reproduktory.

Projektor disponuje čipsetem Amlogic T972 se 2 GB RAM a 16 GB úložiště. Důležitým parametrem je i výsledná kvalita obrazu. Zařízení promítá obsah v rozlišení 720p a poměr stran je nakonec 16:9. Pěkná je i softwarová podpora, nechybí automatické zaostřování, režim snižující úroveň modrého světla nebo herní mód, s nímž bude latence pouze 40 ms.

Xiaomi Projector Mini lze ovládat pomocí hlasu nebo aplikace Mijia. K notebooku nebo jiným zařízením jej lze připojit pomocí HDMI nebo USB 2.0. Připojit lze i telefon, a to bezdrátově pomocí NFC. Při sledování obsahu můžete navíc využít i sluchátka se 3,5mm jackem.

Gadget je momentálně dostupný pouze v Číně, kde stojí 2 799 jüanů, v přepočtu tedy něco okolo 9 800 korun. Bohužel není jasné, zda časem dorazí i k nám.