V našich končinách je společnost Xiaomi známá převážně díky svým smartphonům, tabletům, chytrým hodinkám nebo určitému sortimentu produktů chytré domácnosti. Nicméně, v domovské Číně se její katalog produktů rozrůstá prakticky nepřetržitě a pokrývá široké spektrum oblastí. Nyní tento výrobce spotřební elektroniky přišel s vlastní 3D tiskárnou.

Na domácím trhu byla odhalena 3D tiskárna Xiaomi Mijia 3D Printer, která láká především na uživatelsky příjemné provedení, kterým potěší zejména 3D tiskaře amatéry. Využitelná je totiž prakticky hned po rozbalení a na rozdíl od jiných produktů tohoto typu se nemusí montovat.

Novinka na poli 3D tisku usnadňuje práci i v mnoha dalších ohledech. Nikoho asi nepřekvapí, když řekneme, že podobně jako řada dalších spotřebičů nebo služeb nabízí podporu umělé inteligence, jejímž cílem tentokrát je automaticky nastavit parametry řezání, a tudíž si uživatel nemusí s tímto faktorem hrát manuálně.

Podle serveru Gizmochina, který na novou tiskárnu upozornil, zařízení je vybaveno i systémem tuhnutí určeným pro složité struktury, jenž „pracuje ve spojení s ekologickým materiálem“. Možnost pozastavit a následně obnovit tisk dovoluje samostatné oddělení pro zásobníky materiálu, jež navíc zjednodušuje proces výměny materiálových kazet.

Gizmochina poznamenává, že Xiaomi Mijia 3D Printer disponuje vlastní knihovnou modelů, ale pochopitelně uživatelů dovolí nahrát modely vlastní. Údajně jsou k dispozici také nástroje pro navrhování formou hry.

Xiaomi má v plánu svou novou tiskárnu prodávat za 1 999 jüanů, což v přepočtu činí 6 100 Kč bez DPH. Nicméně, v rámci crowdfundingové kampaně na portálu Xiaomi Youpin bude k dispozici za 1 699 jüanů neboli 5 200 Kč bez DPH.