Po sérii úniků spojených s nadcházejícím smartphonem Redmi 13C, který bude cílen na nejméně náročné uživatele, už začalo samo Xiaomi pomalu vycházet na veřejnost s jednotlivými detaily. Ve srovnání s letošním Redmi 12C přinese jeho nástupce řadu zajímavých vylepšení, a to jak po designové stránce, tak i s ohledem na parametry.

Dle oficiálních informací bude Redmi 13C dostupné ve čtyřech různých barevných variantách, a to černé, tmavě modré, světle zelené a světle modré s takovou texturou, že připomíná sněhovou vánici. Je také potvrzeno, že se můžeme těšit na plynulejší obrazovku, výkonnější procesor nebo kvalitnější fotoaparáty.

Konkrétnější detaily byly prozrazeny už několik dní nazpět, a to prostřednictvím videa z YouTube kanálu Eufracio López 502, kde byl telefon na kameru rozbalen a ozkoušen. Nejenže jsme si tedy mohli ze všech úhlů prohlédnout nový, svěží design, který se přizpůsobuje moderním trendům a je výrazně lákavější než u Redmi 12C, ale také vyplavaly na povrch jednotlivé parametry.

Díky YouTuberovi víme, že Redmi 13C disponuje 6,59palcovým IPS displejem s rozlišením FullHD+ a plynulou frekvencí 90 Hz. Hlavní fotoaparát je poháněn 50Mpx senzorem a doprovází jej 2Mpx hloubkový snímač a 8Mpx ultra širokoúhlá kamera.

Pod kapotou se nachází 5 000mAh baterie s podporou 18W dobíjení prostřednictvím portu USB-C (konečně mizí micro-USB) a o výkon se stará čipset MediaTek Helio G85. Ten je doprovázen 8GB operační pamětí (kapacita se ale pravděpodobně bude lišit v závislosti na konfiguraci).