Xiaomi je známé hlavně pro své chytré telefony či náramky, od minulého roku ale nabízí i zařízení, která jakoukoli televizi promění na chytrou.

Poslední produkt tohoto typu, Mi TV Stick, nabízel za svou cenu kolekci funkcí, za kterou se určitě nemusel stydět. Druhá generace do jména přidává 4K a přinese i další vylepšení.

Zvláštní je, že Xiaomi nový produkt nijak neohlásilo, zkrátka se objevil na stránkách obchodu.

Co do hardwarových parametrů, nový produkt nabídne čtyřjádrový procesor Cortex-A35 a grafický procesor Mali-G31 MP2 společně s 2 GB RAM a 8 GB úložištěm.

Mi TV Stick 4K také podporuje Dolby Atmos a hlavně kodek AV1, který dosahuje o 30 % lepší komprese než H-265 a podporován je již YouTube a pro část uživatelů i Netflixem.

Zařízení zasunete přímo do HDMI portu televize a ovládat jej budete moci přibaleným ovladačem.

Co do konektivity, Mi Stick 4K nabídne 5GHz WiFi a Bluetooth 5.0.

Bohužel běží na systému Android TV 11 místo Google TV, podobné zařízení s druhým ze systémů už nabízí třeba Realme, koupí produktu Xiaomi byste se připravili o možnosti nového uživatelského prostředí.

Oproti minulé generaci byl kromě podpory 4K vylepšen procesor, zvětšena RAM a zavedena podpora AV1 kodeku, ačkoli by asi nebylo na škodu vidět zvětšení paměti z 8 GB na 16 GB.

Cena zatím nebyla specifikována, očekává se ale podobná jako u původní varianty, tedy zhruba 1 000 korun či 40 eur.