Skládacím telefonům se dostává stále více a více pozornosti, a to nejen ze strany nás, novinářů, ale i spotřebitelů jako takových. Na trhu se v současné době setkáme se dvěma předními typy těchto zařízení, která se od sebe liší svým mechanismem přehybu a zpravidla také cenou.

Zatímco pro náročnější uživatele, kteří touží po větším displeji, je vhodný takzvaný knižní typ (kupříkladu Samsung Galaxy Z Fold), milovníci kompaktních kousků ocení véčka (mezi ně patří třeba Motorola Razr 40 Ultra). Právě do druhé skupinky by mohlo svůj první smartphone zařadit i Xiaomi.

Xiaomi je aktuálně jedním z předních výrobců telefonů, jejich příslušenství a další spotřební elektroniky, a přestože v našich končinách není v této oblasti až tak známé, už dlouhou dobu patří i mezi společnosti vyvíjející právě skládací smartphony. Dosud jsme se ale mohli setkat s telefony onoho knižního typu, ale v budoucnu můžeme očekávat také první véčko.

Známý leaker Digital Chat Station, jenž působí na čínské sociální platformě Weibo, je přesvědčen, že Xiaomi aktuálně pracuje na „extrémně tenkém a lehkém“ véčku. Konkurovat by tak mohlo zmíněné Motorole, současnému králi trhu Samsungu či dalším výrobcům, mezi něž lze už řadit také Oppo či Vivo.

Na závěr je dobré zmínit, že se do tohoto segmentu časem zřejmě pustí další známá jména. Nedávno jsme vás kupříkladu informovali o postoji softwarového giganta Google a spekulacích o chystaném véčku z dílny japonského technologického velikána Sony. Je tedy pravděpodobné, že skládací smartphone bude již za pár let povinnou součástí katalogu každého výrobce.