Pokud sledujete produkty od Xiaomi už delší dobu, tak vám jistě neuniklo, že se čínský gigant neomezuje jen na mobilní telefony a jejich příslušenství. Mimo jiné vyrábí i spoustu produktů do domácnosti. Nyní však uvede do prodeje celou sadu chytrého náčiní, kterou ocení hlavně kuchaři. Součástí je časovač, elektrická vývrtka a váha.

Začněme nejprve u časovače, který je možné magnetem přidělat třeba na lednici. Čas lze pochopitelně nastavit v řádu hodin, minut i sekund. Hlavní vychytávkou je ale možnost souběžného spuštění dvou různých odpočtů. Zařízení lze připojit k mobilní aplikaci Mi Home, pomocí níž se ovládají snad všechny gadgety od Xiaomi určené pro využití v chytré domácnosti.

Nezbytnou součástí každé kuchyně je také váha. Ne nutně chytrá, ale proč si trochu neusnadnit vaření tím, že právě tu chytrou využijete. Váha, která je součástí kuchyňského setu od Xiaomi, dokáže údajně pracovat s přesností na 0,1 gramu. Snadno lze navíc přepínat mezi třemi různými jednotkami. Povrch váhy je pokryt tvrzeným sklem a baterie na jedno nabití vydrží klidně i 300 dní v pohotovostním režimu.

A poslední součástí sady je elektrická vývrtka. Vytáhnutí špuntu má údajně zabrat jen 10 sekund a proces lze na jedno nabití opakovat až 170krát. Výrobce slibuje, že je celá akce hladká a tichá.

Sada bude dostupná už zítra prostřednictvím crowdfundingové kampaně na serveru Xiaomiyoupin. Zákazníky vyjde na 197 jüanů, což je v přepočtu 630 Kč. Využili byste podobný set, anebo vám přijde, že jde o zbytečnost?