Xiaomi představilo svou první televizi určenou hráčům. Nese název Redmi X Pro a dostupná je buď v 65palcové, nebo 75palcové konfiguraci. Zájemce láká na rozlišení 4K, 120Hz obnovovací frekvenci a další specifikace, jež gamery určitě potěší.

Čínský gigant sice přímo neprozradil, jaký typ panelu byl využit, ale pravděpodobně se jedná o IPS. Televize se pyšní 4ms odezvou a podporou technologie AMD FreeSync Premium, která omezuje trhání obrazu. Delta E je navíc menší než dva, barvy tak budou opravdu přesné. Respektive rozdílů si lze všimnout jen při velmi blízkém pozorování.

Konzolové hráče nebo uživatele, kteří vlastní náročnější grafické karty, určitě potěší kompatibilita s technologií HDMI VRR. Zkratka VRR označuje variabilní obnovovací frekvenci, což v praxi znamená, že si obrazovka dokáže sama změnit obnovovací frekvenci bez nutnosti zásahu uživatele.

Prodeje nové televize budou v Číně zahájeny 31. října. Za 65palcovou variantu bude Xiaomi chtít 3 999 jüanů (13 800 Kč v přepočtu) a za 75palcovou zájemci zaplatí 4 999 jüanů (17 200 Kč v přepočtu).