Již před rokem čínské Xiaomi oznámilo na konci března aktuální Mi Band 6. Opět je tu březen a společnost nejspíš brzy chystá sedmou generaci těchto chytrých náramků.

Displej náramku bude, podle úniku, mít rozlišení 192x490 pixelů, čímž si od předchozí generace polepší o více než 20 000 pixelů (minulá generace měla rozlišení 152x486 pixelů). Počet pixelů na výšku se v podstatě nezměnil, ale na šířku má vyšší hodnoty. To naznačuje, že displej i s konstrukcí náramku bude o něco širší.

S leaky dat rozměrů displeje přišly i obrázky ciferníků naznačující přítomnost Always On Display (AOD). Některé z nich mají „normální” verzi a druhou, AOD verzi. Je možné, že se uvolnilo místo pro větší baterku při zvětšení hodinek do šířky. Možná se do toho volného místa vešel i modul GPS. Ten by neměl chybět.

Do zařízení přijde několik módů úspory baterie. Jeden z nich bude měřit jen kroky a aktivitu spánku a další funkce vypne. Xiaomi dříve slibovalo výdrž baterie 15 dní u Mi Band 6. Sedmička by měla vydržet stejně dlouho.

Bohužel se nenašla žádná zmínka o NFC, který nabízí Xiaomi jen ve speciálních verzích náramků až po vydání té originální, zejména pro Čínu a některé modely i pro zbytek světa.