Pokud sledujete počiny společnosti Xiaomi delší dobu, tak vám jistě neuniklo, že svou působnost neomezuje pouze na oblast mobilních telefonů a jejich příslušenství. Ba naopak, jméno tohoto čínského giganta lze najít i na řadě dalších produktů, které jsou třeba určené pro chytrou domácnost. Jedním takovým je i nový dveřní zámek, jenž je na funkce opravdu bohatý.

Už zítra bude na čínský trh uveden Xiaomi Smart Door Lock M20, výrobce na něj oficiálně láká skrze plakát(viz obrázek níže). Z něj je patrné, že se zájemci mohou těšit na kameru integrovanou do vnější části, jež usnadní monitorování okolí dveří v reálném čase, nebo dokonce displej, na němž bude možné zkontrolovat venkovní stav zevnitř domu.

Osobám vcházejícím zvenku nabídne zámek možnost zazvonit na obyvatele domu a dveře jako takové půjde otevřít nejen zadáním kódu na číselníku. Mezi další možnosti odemčení se řadí naskenování otisku prstu, použití mobilní aplikace nebo přiložení autorizovaného zařízení využívajícího NFC. Heslo a biometrické informace se uchovávají lokálně na šifrovaném úložišti, a tak se k nim útočníci nemohou dostat na dálku.

Chytrému zámku Xiaomi Smart Door Lock M20 nechybí ani řada alarmů, jimiž majitele domu upozorní na podezřelé aktivity kolem vchodových dveří. Problémy nebude činit ani výdrž – zámek je totiž schopen fungovat klidně i deset měsíců na jedno nabití baterií.

Cena ještě nebyla odhalena, nicméně čínský server MyDrivers předpokládá, že zámek vyjde na 2 000 jüanů, což je v přepočtu asi 6 450 korun.