Xiaomi má v přípravě velkou spoustu nových produktů, které mají docela vysoké ambice. Už brzy bychom se mohli dočkat vydání chytrého náramku Xiaomi Smart Band 8 nebo dalšího přírůstku do rodinky vlajkových smartphonů Xiaomi 13, jenž bude označen jako „Ultra“ a cílit bude hlavně na náročnější fotografy. Stejně tak lze počítat i s novým tabletem.

Už dlouho se ví, že čínský technologický velikán, jehož působení sahá mnohem dál, než jsou hranice příslušenství pro mobilní telefony, chystá nástupce úspěšného tabletu Xiaomi Pad 5. Ten patřil mezi jedny z nejoblíbenějších kousků na androidové scéně, a to hlavně díky slušnému poměru cena : výkon. Připravovaná novinka je podle známého leakera Mukula Sharmy už ve velkovýrobě a již brzy bude vydána (dokonce i v Evropě). Podle specifikací to vypadá, že bude mít znovu šanci zabodovat.

Zařízení bude podle dřívějších spekulacích dostupné ve dvou variantách – klasické a Pro. Ta první bude útočit hlavně na střední třídu, nicméně ona druhá by se klidně mohla vyrovnat vlajkovým kouskům od konkurenčních společností. Nabídnout by totiž měla výkonný čipset Snapdragon 8+ Gen 1, 144Hz 2,8K obrazovku a 10 000mAh baterii s podporou 67W dobíjení. Bohužel k nám ale podle všeho nedorazí a zůstane jen v domovské Číně.

Standardní varianta nejspíš nabídne displej o stejném rozlišení a velikosti, ale obnovovací frekvence pravděpodobně skončí na 120 Hz. Kapacita baterie pak zřejmě bude jen 8 840mAh, nicméně maximální podporovaný výkon nabíjení by už klesnout nemusel. Co se ale zhorší je čipset, jímž v případě levnějšího modelu údajně bude Snapdragon 870.

Informace o ceně či konkrétním datu vydání zatím nemáme. O dalších detailech vám dáme zavčasu vědět.