Během technologické konference CES 2024 by se měly na trh dostat notebooky s procesory spadajícími do zatím neoznámeného mobilního Raptor Lake Refreshe. O některých z nich jsme vás podrobněji informovali již dříve v souvislosti s uniklými testy, které demonstrovaly přibližný výkon. Nyní je evidentní, že mezi výrobci, jež novou generaci CPU použijí, bude také Xiaomi.

Mobilní Raptor Lake Refresh bude cílen především na notebooky, u nichž je přednější vysoký výkon nežli zázračná energetická efektivita. Klíčovou roli by tedy mohly hrát v herních laptopech, což platí dvojnásob pro špičkové jednotky typu Intel Core i7-14700HX nebo Intel Core i9-14900HX. Právě oním druhým zmíněným bude disponovat nejlepší konfigurace připravovaného notebooku Xiaomi s označením TM2211.

O chystaném laptopu jsme se dozvěděli prostřednictvím uniklého testu, který se propsal do databáze softwaru Geekbench (upozornil na to server ITHome). Jedna z variant bude disponovat procesorem Core i9-14900HX, jenž nabízí 24 jader, 32 vláken a maximální takt přibližující se k 5,8GHz hranici, a pak máme informace také o levnější verzi s procesorem Core i5-14500HX. Ten je naopak vybaven 14 jádry, 20 vlákny a taktem zdánlivě dosahujícím k hodnotě 5,0 GHz.

Zmíněné procesory budou s nejvyšší pravděpodobností doprovázeny mobilními grafickými kartami z mobilní řady Nvidia GeForce RTX 40. Vrcholný model by mohl teoreticky přinést GPU RTX 4080, nebo dokonce RTX 4090. Na bližší informace si ale budeme muset počkat.

Aktuálně také zůstává nejasné, zda Xiaomi vydá nadcházející laptopy pod svou řadou Redmi G, anebo jako součást zcela nové produktové řady.