Vyhlížený fotomobil Xiaomi 14 Ultra by se mohl dočkat zajímavé designové novinky. Model pro nejnáročnější, který doplní už několik měsíců zpátky vydanou vlajkovou řadu, vyjde podle serveru GSMChina ve více verzích, z nichž jedna bude mít selfie kameru umístěnou pod displejem.

Umisťování předního fotoaparátu pod displej se jeví jako trend, který bude v příštích letech nabírat čím dál větší popularity. Aktuálně už s touto technologií pracuje například čínský výrobce Nubia, což se projevuje u třeba u nového modelu Z60 Ultra nebo herních telefonů RedMagic 9 Pro.

Tvrzení, že se k Nubii přidá v tomto ohledu také Xiaomi s novým modelem Xiaomi 14 Ultra, GSMChina opírá o nálezy v kódu. Standardní model je prý interně nazýván „aurora“ a verze se schovanou selfie kamerou nese jméno „aurorapro“, které bylo spatřeno teprve čerstvě.

Únik z dřívějších lednových dní potvrdil, že se Xiaomi 14 Ultra již testuje. Na fotografiích byl dokonce zachycen model určený pro evropský trh, což jasně nasvědčuje plánovanému globálnímu vydání.

Xiaomi 14 Ultra se i tentokrát spolehne na fotoaparáty kalibrované německou společností Leica. Spoléhat má na moderní 1palcový snímač Sony LYT-900, který se nachází v nedávno představeném Oppo Find X7 Ultra. Dle někdejších spekulací se dočkáme také dvojice teleobjektivů a ultra širokoúhlé kamery s vysokým rozlišením.