Včera jsme vás informovali o údajných specifikacích smartphonu Xiaomi 14 Pro, který bude fungovat jako letošní vlajková loď pro čínské zájemce. U nás bude pravděpodobně dostupný až počátkem následujícího roku, ale kdoví, možná se dočkáme již dřív. Tak jako tak se ale máme na co těšit, jelikož jak nyní vyplavalo z uniklého snímku, telefon dostane krásný zaoblený displej s ultra tenkými rámečky.

Render sdílel přes svůj twitterový profil renomovaný leaker Ice universe, který na smartphonové scéně patří mezi nejznámější osoby s nadstandardně velkými přísuny informací, byť jej řada nadšenců nemá zrovna v lásce kvůli očividné averzi vůči Samsungu.

„Xiaomi postupně nahradí Samsung, aby mohl konkurovat Applu v oblasti designu, a Samsung je již starý. Od Note10 po S23 Ultra se brada mobilních telefonů Samsung nezlepšila a není o to žádná snaha,“ uvedl leaker v komentáři pod původním příspěvkem.

Je zjevné, že displej Xiaomi 14 Pro zabírá téměř celou přední stranu a výrazný podíl na tom, proč telefon vypadá tak dobře, je právě úzká brada. Smartphonu patrně zůstane webkamera umístěná v průstřelu, kde ji dnes má i Xiaomi 13 Pro.

O nadcházející vlajkové lodi z dílny Xiaomi se momentálně říká, že jako jeden z prvních mobilů na světě dostane výkonný čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, jenž by měl debutovat kolem listopadu letošního roku. Právě v tomto měsíci by mělo vyjít i Xiaomi 14 Pro. Telefon má dále obdržet 5 000mAh baterii s podporou 120W dobíjení, jež půjde také dobíjet 50 W bezdrátově. Prý se dočkáme i 50Mpx periskopického teleobjektivu.

V minulosti se spekulovalo také o tom, že se na trh dostanou dvě různé varianty – jedna s tímto prohnutým displejem a druhá s klasickým plochým. Zatím ji ale nemáme jak potvrdit, a tak si na další informace budeme muset ještě počkat.