Xiaomi 14 je nejnovějším přírůstkem do rodiny mobilních telefonů Xiaomi, který přináší řadu vylepšení a inovací. Telefon se pyšní 6,36palcovým AMOLED displejem s výjimečnou jasností dosahující až 3,000 nitů, což zajišťuje vynikající čitelnost i v přímém slunečním světle. Podpora dynamické obnovovací frekvence 120 Hz dále zlepšuje plynulost obrazu, což je zvláště přínosné při sledování videí, hraní her a prohlížení internetu.

V oblasti fotografie Xiaomi 14 vyniká díky spolupráci s renomovaným výrobcem kamer Leica. Nabízí trojitý kamerový systém, který zahrnuje nový LightFusion 900 snímač pro vysokou kvalitu obrazu, 50MP ultrawide kameru a objektiv s 3,2x optickým zoomem pro detailní a ostré snímky. Telefon dále nabízí pokročilé fotografické funkce, jako jsou noční režim a portrétní režim, které rozšiřují možnosti mobilní fotografie.

Na výkonnostní stránce je Xiaomi 14 vybaven výkonným čipsetem Snapdragon 8 Gen 3, který společně s konfiguračními možnostmi 12GB RAM a až 512GB úložiště zajistí hladký chod i při náročných úkolech, jako je multitasking nebo hraní her.

Co se týče softwaru, Xiaomi 14 přichází s operačním systémem HyperOS, který je založen na Androidu 14. Samotná cena za nižší verzi Xiaomi 14 12GB/256GB je stanovena na 21 999 Kč. Verze s vyšší pamětí 512GB byla stanovena na 24 499 Kč.

NOVÝ KRÁL HERNÍCH TELEFONŮ?

Nová řada Xiaomi 14 představuje významný krok vpřed ve vylepšení herních zážitků na mobilních zařízeních díky své kombinaci vyspělého hardwaru a optimalizovaného softwaru. S nejnovějším čipsetem Snapdragon 8 Gen 3 je Xiaomi 14 navržen tak, aby poskytoval výjimečný výkon v mobilních hrách, umožňující uživatelům užívat si hladký a reakční herní proces i při spuštění náročných titulů jako jsou PUBG Mobile či Genshin Impact.

Telefon zvyšuje herní výkon prostřednictvím svého speciálně navrženého herního režimu Turbo Charge, který maximalizuje výkon zařízení a zároveň optimalizuje spotřebu energie a správu paměti. To zajišťuje, že hry běží co nejhladčeji a umožňuje uživatelům dlouhé hodiny nepřetržitého hraní.

Displej je dalším klíčovým prvkem pro herní zážitek; 6,36palcová AMOLED obrazovka Xiaomi 14 s podporou až 120 Hz dynamické obnovovací frekvence nabízí uživatelům hladké a plynulé vizuální efekty, což je zásadní pro zlepšení herního výkonu, zejména ve rychlých a akčně orientovaných hrách.

Zvukový systém Xiaomi 14 rovněž přispívá k mnohem lepšímu hernímu zážitku díky svému pokročilému stereo reproduktorovému systému a podpoře prostorového zvuku. Prostorové funkce umožňují hráčům lepší lokalizaci zvuků ve hře, což může být klíčové v některých herních situacích.

Xiaomi 14 je také vybaven novým chladicím systémem LiquidCool, který pomáhá udržet telefon v optimální provozní teplotě i během dlouhodobého hraní. Chladicí systém efektivně odvádí teplo od procesoru a dalších klíčových komponent, čímž zabraňuje přehřívání a zajišťuje, že výkon telefonu zůstává konzistentní i při vysokém vytížení.