Už delší dobu se tuší, že má Xiaomi ještě jedno eso v rukávu. Svou relativně novou řadu Xiaomi 13, která se momentálně skládá ze dvou vlajkových a jednoho mid-range modelu, s nejvyšší pravděpodobností obohatí o ještě jeden kousek, jenž bude určen těm nejnáročnějším uživatelům. Nejspíš ale dorazí o něco později, než se očekávalo.

Prvně se spekulovalo o tom, že Xiaomi 13 Ultra bude uveden na konferenci MWC 2023, ale pak z této domněnky tak nějak celkově sešlo. Když smartphone nebyl představen tam, počítalo se s blíže nespecifikovaným dubnovým termínem. Známý leaker však nyní hovoří o ještě zazším termínu.

SnoopyTech, který dříve například přinesl informace o Xiaomi 13 Lite nebo globálním modelu hodinek Xiaomi Watch S1 Pro, ve svém příspěvku tvrdí, že Xiaomi 13 Ultra dorazí až v květnu. Nehledě na datum vydání se ale celou dobu počítá s globálním vydáním. Nebude se tedy jednat o čínskou exkluzivitu, jakou byl úspěšný Xiaomi 12S Ultra.

Xiaomi 13 Ultra se podle všeho pokusí zlákat hlavně milovníky fotografování. Pochlubit se má profesionálními kamerami vytvořenými ve spolupráci se společností Leica. Design modulu jako takového byl odhalen už v polovině února, kdy se na internetu objevila fotografie smartphonu a náčrt designu. O něco později vše víceméně potvrdily snímky zadních krytů.