Čínský velikán Xiaomi připravuje nový vlajkový telefon označený jako Xiaomi 13 Pro. Očekává se, že bude pokračovat ve stopách mobilu Xiaomi 12S Ultra. Nebude sice disponovat tak výrazným fotoaparátem, ale co se týče herního výkonu, mohl by zabodovat. Z testů je totiž patrné, že se to Xiaomi v poslední době parádně daří.

Nové informace spolu s rendery přináší renomovaný leaker Steve Hemmestroffer (známý také jako OnLeaks) ve spolupráci se serverem Zoutons. Xiaomi by mělo podle všeho sázet na prohnutý displej, který bude úhlopříčně dlouhý 6,65 palce, výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2 a 50,3Mpx fotoaparát.

V prostředku horní části displeje najdeme průstřel s webkamerou. Další tři fotoaparáty se mají nacházet na zadní straně. Zmíněný hlavní foťák bude vybaven stejným 1" senzorem jako Xiaomi 12S Ultra a doprovázet jej mají ultra širokoúhlá kamera a teleobjektiv. Viz obrázek výše.

Rozměry telefonu mají činit 163 x 74,6 x 8,8 mm (údaje zahrnují i výběžek se zadními fotoaparáty). Dočkat bychom se měli dvou reproduktorů a USB-C portu. Chybět samozřejmě nebude podpora Wi-Fi. Úložiště bude dostupné ve dvou variantách – 256 GB a 512 GB – nicméně o kapacitě operační paměti nepadla ani zmínka.

Xiaomi 13 Pro bude údajně dostupný koncem letošního roku, ale oficiální oznámení má proběhnout už zanedlouho. Prodávat by se mohl v černé, bílé, zelené a růžové barvě, Steve Hemmerstoffer přitom tvrdí, že v Indii bude dostupný za 66 800 rupií, což je v přepočtu 19 800 korun.