Čínské společnosti Xiaomi se opět povedlo zabojovat. Telefon Xiaomi 12T Pro totiž v herním testu zvítězil nad silným konkurentem v podobě iPhonu 14 Pro Max. Ze všech ozkoušených zařízení se umístil na druhém místě, ztrácel pouze na iPad Mini 6.

Za testem stojí renomovaný recenzent vystupující pod jménem Golden Reviewer. Velký poprask se strhnul i v době, kdy stejný tester zveřejnil tabulku, které téměř kraloval telefon z dílny čínského giganta. Tehdy šlo o kousek zvaný Xiaomi 12S Ultra, který ale opět ztrácel na zmíněný iPad.

Telefony Xiaomi 12T Pro a 12S Ultra využívají stejný čipset – Snapdragon 8+ Gen 1. I přesto se ale novějšímu zařízení povedlo průměrně získat o 1,5 snímku za sekundu víc. Všimnout si můžeme, že dosahoval trošičku nižších teplot, ale s ohledem na poměr FPS : spotřeba si nepatrně pohoršil.

Jednotlivá zařízení byla vystavena náročnému testu, Golden Reviewer na nich totiž spustil titul Genshin Impact s nejvyšším grafickým nastavením. Zajímavým zjištěním je, že se telefony od jihokorejského Samsungu vůbec nedostaly do první desítky.