Předobjednávky miniledničky v designu konzole Xbox Series X se spustily 19. října a většina e-shopů hlásila už po pár hodinách vyprodáno. Týká se to nejen Targetu, který Xbox Mini Fridge prodává ve Spojených státech, ale i evropských obchodů. Německý Game Stop odstranil po vyprodání zboží z nabídky a stejná situace je také u polského Amazonu, francouzská Micromania a britský Game umožňují pouze nastavit upozornění na nové kusy. 

Stovky „předobjednávek“ se naopak objevily na amerických a britských pobočkách aukčního a prodejního portálu eBay. Ceny jsou ale mnohem vyšší. Místo zhruba 2 500 Kč (99 eur) požadují překupníci částky od 4 až do 9 tisíc korun. Mnoho kusů už se dokonce i prodalo. Opět se tak opakuje situace, kdy prodej naruší překupníci. Někteří měli dokonce tu drzost, že se svými úspěchy chvástali na sociálních sítích. Jeden překupník se například na Twitteru pochlubil, že pomocí bota získal více než 160 miniledniček.

Marketingový manažer Microsoftu Aaron Greenberg uklidňuje, že i navzdory vyčerpaným předobjednávkám bude zboží dostatek. Většina kusů prý míří přímo na pulty obchodů, takže kdo si nestihl stylovou chladničku předobjednat, dostane druhou šanci v prosinci. Navíc už dříve uvedl, že v roce 2022 plánují distribuci i do dalších zemí. Je tedy dost možné, že si ledničku budeme moci pořídit i v českých a slovenský obchodech.

Díky zalistování do nabídky e-shopů vyšly najevo nové informace o mini ledničce a objevily se i nové fotky. Lednička má objem 10 litrů, což v praxi znamená, že se do ní vejde 12 nápojových plechovek a díky dvěma přihrádkám ve dveřích také skromná svačina. Lednička dokáže zchladit obsah na teplotu 10 °C. Pro srovnání: optimální teplota pro uchování potravin by se měla pohybovat mezi 4 a 8 °C. 

Hezkým detailem je svítící logo Xboxu a zelené světlo na horní straně. Sousta lidí jistě ocení i USB konektor pro nabití telefonu nebo třeba gamepadu. Součástí balení je i napájecí kabel s adaptéry pro připojení do klasické elektrické zásuvky a do 12V autozásuvky