Sociální síť X provádí změny ve způsobu, jakým její blokovací funkce funguje, aby více odpovídala přání Elona Muska po transparentnější a otevřenější platformě. Dříve, když uživatel někoho zablokoval, mohl stále odpovídat na příspěvky zablokované osoby, ale ta své odpovědi neviděla. To se však nyní mění. Uživatelé budou moci vidět odpovědi od osob, které je zablokovaly, což znamená, že blokované odpovědi nebudou pro publikující osobu neviditelné.

Vývojářský tým X vysvětlil, že tento krok je součástí širšího úsilí platformy o sladění blokovací funkce. Změna je prvním krokem k plnění předchozích prohlášení Elona Muska o tom, že tradiční funkce blokování na sociálních platformách „nemá smysl“ a měla by být zrušena, až na výjimky týkající se soukromých zpráv (DM).

Přestože úprava není tak radikální, jak někteří mohli očekávat, vítají ji uživatelé, kteří preferují větší transparentnost ve vzájemných interakcích. Změna může totiž naznačovat začátek dalších, výraznějších přizpůsobení blokovací funkce na platformě X, které by mohly vést k důslednější revizi způsobu, jakým uživatelé kontrolují své online interakce a ochranu soukromí.