V pondělí večer ve mělo dojít k rozhovoru mezi Elonem Muskem a bývalým prezidentem Donaldem Trumpem na platformě X, konkrétně prostřednictvím živého vysílání na Spaces. Co mělo být jedním z největších online momentů, se však proměnilo v technologickou noční můru. Stream se neustále přerušoval a pro velkou část uživatelů byl zcela nedostupný.

Musk se pokusil uklidnit situaci a vysvětlil, že problémy způsobil „masivní DDoS útok“ na platformu X. Uvedl také, že ještě před začátkem rozhovoru byla infrastruktura testována s osmi miliony současných posluchačů. Navzdory tomu však jen menší počet uživatelů měl přístup k vysílání.

Co mělo začít večer, se nakonec spustilo až o čtyřicet minut později. Ti šťastlivci, kteří se připojili, museli čekat půl hodiny na čekací hudbu, následovanou několikaminutovým tichem, než se vůbec něco začalo dít. Musk později také prohlásil, že „datové linky byly naprosto přetížené,“ ale tvrdil, že většina problémů byla postupně vyřešena.

Podobné technické problémy postihly Spaces již dříve, například při oznámení prezidentské kandidatury Rona DeSantise, kdy také došlo k závažným výpadkům.