Po více než dvou týdnech od zablokování platformy X v Brazílii se služba opět zpřístupnila pro mnoho uživatelů. Tento návrat však není výsledkem změny postoje brazilské vlády, ale spíše technickým řešením. Společnost X začala využívat DNS službu od Cloudflare, což dočasně umožnilo obejít vládní omezení. Není však jisté, jak dlouho tento stav potrvá.

Společnost X uvedla, že obnovení přístupu bylo neúmyslné a dočasné, a že očekávají, že platforma bude brzy znovu zablokována. Platforma byla v Brazílii zablokována na základě rozhodnutí soudce Nejvyššího soudu po sporu s Elonem Muskem ohledně odmítnutí zablokovat určité účty. Tento konflikt se dokonce dotkl i SpaceX, což vedlo k zmrazení jejích brazilských bankovních účtů.

Technické řešení přes Cloudflare umožnilo platformě X obnovit službu v Brazílii, ale očekává se, že blokování bude brzy opět vynuceno. Společnost X se nadále snaží spolupracovat s brazilskou vládou na obnovení plného přístupu.

Mezitím brazilští poskytovatelé internetových služeb hledají nové způsoby, jak vyhovět soudnímu příkazu a zablokovat platformu.