Sociální platforma X, dříve známá jako Twitter, představuje novou funkci nazvanou Články, která je dostupná pouze pro ověřené organizace a předplatitele služby Premium+. Nový nástroj nabízí tvůrcům obsahu možnost publikovat velmi dlouhé texty, čímž se výrazně mění způsob, jakým mohou interagovat se svými sledujícími a sdílet s nimi své nápady.

S novou funkcí tak mohou uživatelé využít pokročilého textového editoru s možností vkládání médií a různých formátovacích nástrojů, jako jsou například odrážky. Funkce je zvláště přínosná, jelikož odstraňuje omezení délky příspěvků. Novinářům a blogerům, pro které je nová funkce přímo směřovaná, umožňuje nová funkce zabývat se komplexnějšími tématy.

Původní limit znaků činil 25 000 znaků. Jak ale uvádí senior editorka ze zpravodajského portálu Engadget Karissa Bell, limit se nyní zvýšil na úctyhodných 100 000 znaků.

Zavedení Článků tak přichází v době, kdy se platforma snaží stát atraktivnější pro širší spektrum tvůrců obsahu. Cílem je rozšířit možnosti platformy a posílit její postavení jako důležitého média. Je důležité také poznamenat, že plány na vývoj funkcí pro publikování na platformě X začaly ještě před Muskovým převzetím společnosti.