Sociální platforma X, (dříve Twitter) zahájila implementaci významné funkce pro své uživatele, kterou se stává možnost provádět audio a video hovory. Novinku oznámil prostřednictvím výše uvedené sítě vývojář Enrique Barragana, kde mimo jiné uvedl, že tato služba již nebude vyhrazena pouze pro předplatitele Premium. Tím se platforma X snaží rozšířit své funkce a přiblížit se k vizím svého majitele Elona Muska o multifunkční komunikační platformě.

Funkce byla původně spuštěna pro uživatele iOS jako část prémiových služeb a později byla rozšířena i na operační systém Android. I když byla zpočátku k dispozici jen pro placené předplatitele, Elon Musk v lednu oznámil, že funkce audio a video hovorů bude uvolněna všem uživatelům, jakmile bude společnost přesvědčena o její spolehlivosti. Na příspěvek se můžete podívat níže.

Ačkoliv oficiální podpora X dříve vyžadovala předplatné pro využívání hovorů, nedávné aktualizace to změnily. Nyní mohou všichni uživatelé zahájit hovory, pokud již dříve komunikovali s danou osobou prostřednictvím přímých zpráv (DM).

Barragan dále oznámil, že uživatelé mohou nyní přijímat hovory od jakéhokoliv jiného uživatele na platformě, pokud si to přejí. Možnost byla automaticky aktivována v nastavení DM, ale uživatelé ji mohou upravit tak, aby přijímali hovory pouze od lidí, které sledují. Tato nastavení také poskytují větší kontrolu nad tím, kdo je může kontaktovat.