Australský úřad zodpovědný za dohled nad internetovou bezpečností udělil mastnou pokutu společnosti X, dříve známé jako Twitter. Nyní pod taktovkou Elona Muska musí tato společnost zaplatit částku 610 500 australských dolarů (více než devět milionů korun v přepočtu) za svou neochotu spolupracovat při šetření týkajícím se opatření proti online zneužívání dětí.

Přestože Elon Musk veřejně deklaroval, že boj proti dětskému zneužívání je pro něj prioritou, úřad eSafety Commission má pochyby o skutečném nasazení společnosti v této oblasti.

Zajímavým zjištěním je, že podle informací, které se dostaly k BBC, může platforma X mít problémy s ochranou svých uživatelů v důsledku masivního propouštění. Od doby, kdy Musk platformu převzal, začala společnost zaznamenávat finanční pokles.

V roce 2021 Austrálie zavedla nové zákony, které internetovým gigantům nařizují poskytování informací o jejich bezpečnostních opatřeních. Neschopnost dodržet tyto požadavky může vést k vysokým pokutám. Zatímco technologický gigant Google obdržel jen varování, X se dostal pod intenzivnější kritiku úřadu, zejména kvůli neschopnosti odpovědět na otázky týkající se ochrany dětí.

Kromě toho X nedávno potvrdil výrazné snížení svého personálu a v Austrálii nyní nemá žádného zástupce.