Whoop dělá chytré náramky jinak. Na rozdíl od mnohých podobných zařízení se zaměřuje pouze na sběr dat, a tak uživatelům nenabídne vizuální rozhraní prostřednictvím displeje, žádný totiž nemá.

Navíc se nelimituje na uchycení na zápěstí, připnout lze i na biceps, nohu či trup. Navíc sám díky nové funkci pozná, kde se nachází.

Odlišný je i způsob, jak se k náramku dostanete. Místo jednorázové ceny platíte předplatné, v rámci něhož vám zařízení přijde domů.

Cena začíná na osmnácti eurech (475 Kč) za měsíc při osmnáctiměsíčním plánu, je ale třeba přičíst ještě dopravu do České republiky za 12 euro a případné poplatky za přizpůsobení zařízení. Kratší předplatná jsou pak dražší.

Whoop Strap 4.0 se oproti poslední generaci z roku 2019 zmenšil o 33 %, stejně ale přibyl senzor teploty a kyslíku v krvi.

Kromě těchto dvou novinek nechybí optický senzor srdečního tepu, akcelerometr a lepší baterie než v minulé generaci. Právě ta má oproti té minulé o 17 % vyšší hustotu energie, výdrž ale zůstává na pěti dnech.

Dále je možné přiobjednat si připnutelnou baterii a tou zařízení pohánět i při aktivitách, zařízení ale nebude kompatibilní s těmi minulých generací.

Data ze zařízení analyzuje aplikace Whoop. Zaměřuje se na tři hlavní kategorie: spánek, obnova a trénink. V nich ukazuje všechny údaje, jež s pomocí senzorů získá.

Novinkou je dashboard Health Monitor, který na jednom místě shromažďuje vývoj rychlosti tepu, kyslíku v krvi, teploty kůže, rychlost tepu při odpočívání či variabilitu tepu (intervaly mezi tepy) na jednom místě.

Společně s novým náramkem společnost představila i řadu oblečení Whoop Body. Jedná se o spodní prádlo, trička a legíny s kapsami pro zařízení.

Jako vylepšení předplatného lze přikoupit „pro“ plán za dvanáctieurový příplatek k běžné ceně. Získáte tak dopravu zdarma, 20% slevu na všechny produkty, přednostní přístup k nově představeným produktům a jeden předmět zdarma každé tři měsíce.

Whoop Strap 4 i Whoop Body jsou dostupné na stránkách Whoop v rámci předplatného. To je dostupné jako měsíční za 30 € (asi 775 Kč), roční za 24 € (asi 625 Kč) za měsíc a osmnáctiměsíční za 18 € (asi 475 Kč) za měsíc

Abyste ale náramek dostali, je třeba mít předplaceno alespoň šest měsíců. To platí i pro stávající uživatele předešlé generace.