WhatsApp, populární komunikační platforma, začala ve své beta verzi pro operační systémy iOS a Android testovat inovativní funkci samo-likvidujících se audio zpráv. Díky této nové vlastnosti mohou uživatelé posílat zvukové zprávy, které se automaticky smažou poté, co je jejich příjemce vyslechne.

Internetový zpravodajský server WABetaInfo byl prvním, kdo tuto aktualizaci identifikoval. Zjistil, že vybraní uživatelé, kteří využívají nejnovější verzi WhatsApp Beta, mají přístup k této nové možnosti odesílání samo-likvidujících se audio zpráv. Konkrétně se jedná o uživatele beta verzí 2.23.21.15 a 2.23.22.4 pro Android a verze 23.21.1.73 pro iOS.

Princip této funkce je velmi podobný již existujícímu režimu Zobrazit jednou pro obrázky a videozáznamy, který byl uveden v předchozím roce. Díky tomu příjemce nemá možnost zprávu uložit nebo ji dalším osobám přeposlat.

Pokud uživatelé chtějí odeslat audio zprávu, která se sama odstraní po přehrání, musí klepnout na ikonu s číslem 1, která je umístěna vedle tlačítka pro odeslání. Po aktivaci této funkce a vyslechnutí zprávy příjemcem se zpráva z chatu okamžitě vymaže.