WhatsApp, oblíbená platforma pro komunikaci, přichází se zajímavou novinkou, která umožňuje uživatelům odesílat video zprávy inspirované stylem z Telegramu. Tato novinka nabízí možnost reagovat na chat videem až do délky jedné minuty, což je zjednodušeno díky funkci stisknutí a podržení tlačítka pro nahrávání.

Ve svém oficiálním blogovém příspěvku společnost uvádí, že odeslání videozprávy je stejně snadné jako odeslání hlasové zprávy. Uživatelé jednoduše klepnou na tlačítko video, přepnou se do režimu videa a přidržením tlačítka nahrávají svou videozprávu.

Video zprávy se automaticky přehrávají v tichém režimu, takže uživatelé nebudou nikoho vyrušovat, dokud se nerozhodnou zapnout zvuk jedním kliknutím. Stejně jako většina funkcí na WhatsAppu, i tyto okamžité zprávy jsou šifrovány end-to-end.

End-to-end šifrování je bezpečnostní opatření, které zajišťuje, že data jsou přenášena v šifrované formě od odesílatele až k příjemci.

Společnost mimo jiné oznámila, že tato nová funkce by měla být dostupná všem uživatelům v následujících týdnech v rámci pravidelné aktualizace.