Ve světě digitálních map se objevuje nový hráč. Overture Maps Foundation (OMF), výsledek společného úsilí gigantů jako Amazon Web Services, Meta, Microsoft a TomTom, právě uvolnila svůj první otevřený dataset. Tento významný krok otevírá dveře vývojářům třetích stran, kteří nyní mají možnost vytvořit navigační aplikace, jež by mohly představovat vážnou konkurenci pro populární služby jako Apple Mapy a Google Mapy.

Dataset, který OMF nabízí, je bohatý a komplexní. Informace jsou rozděleny do čtyř různých vrstev, což umožňuje detailní a přehledné zobrazení dat. Tyto kategorie zahrnují data o více než 59 milionech míst po celém světě, podrobné mapy světových silnic a také administrativní hranice, včetně regionálních názvů pro určité lokality.

Hlavním cílem tohoto uvolnění je poskytnout vývojářům snadný a bezplatný přístup k mapovému API. Tím se otevírají nové možnosti pro vývoj inovativních navigačních aplikací a služeb. Mapy Overture Maps Foundation si můžete zdarma stáhnout na oficiálních webových stránkách organizace pod přiloženým odkazem ZDE.