V oblasti chytrého oblečení se objevila nová, poněkud bizarní inovace, která ale může mít své praktické využití. Vývojář Guy Dupont představil svůj experimentální projekt, jenž by mohl do budoucna zaujmout zákazníky díky své originálnosti: pánské džíny, které vás upozorní na rozepnutý poklopec.

Myšlenka na tyto inteligentní džíny vznikla na základě návrhu jednoho z Dupontových přátel, který měl s nechtěně rozepnutým poklopcem patrně své zkušenosti. Systém funguje na principu notifikací na telefonu, které se aktivují, pokud je zip otevřen déle než pár sekund. Dupont svůj experimentální oblek testoval sám na sobě: rozepnul zip a počkal několik sekund. Následně zveřejnil výsledky testování prostřednictvím svého oficiálního účtu na sociální síti Twitter.

Komplexní systém, který inteligentní džíny pohání, je sestaven z bezpečnostních špendlíků, které jsou připevněny k senzoru. Senzor je přilepen přímo na zip a dráty vedoucí do kapsy pak umožňují zahájení procesu odesílání notifikací po několika sekundách.

S postupem technologie a stále se zvyšující poptávkou po chytrém oblečení, se začíná objevovat stále více inovativních nápadů. Koncept, který Dupont představil, může být pro mnohé považován za bizarní, ale nepochybně se jedná o zárodek nové éry v oblasti módy. Třeba bude něco podobného za pár let standardem.