Pokud se vám líbí design chytrých hodinek z dílny Applu, ale jejich cenovka už tolik ne, mohla by vás zaujmout novinka od společnosti Amazfit. Hodinky Amazfit Active, které se nyní dostávají na první trhy mimo domovskou Čínu, se totiž pyšní elegantním designem, jenž je Apple Watch velmi podobný.

Amazfit Active nabízí mírně prohnutý obdélníkový displej a tlačítko na pravém boku konstrukce. Po vizuální stránce působí elegantně a prémiově, ačkoliv nejsou vůbec drahé. Co se týče parametrů, obrazovka je 1,75 palce velká a využívá AMOLED panel s rozlišením 390x540 pixelů.

Jedním z dalších lákadel je dlouhá výdrž. Baterie s kapacitou 300 mAh dokáže Amazfit Active udržet při životě až dva týdny. Pokud byste se ale rozhodli přejít na úsporný režim, vydrží vám klidně i 30 dní. Nejnáročnější je pro hodinky práce s GPS při záznamu vaší fyzické aktivity – pakliže by byla GPS neustále zapnutá, hodinky byste museli nabít zhruba po 16 hodinách, ne-li dřív.

Součástí výbavy jsou vychytávky typu poradce při stresových situacích, virtuální trenér poháněný umělou inteligencí, přesná navigace nebo možnost volat prostřednictvím Bluetooth. Nechybí ani široká škála senzorů pro monitorování životních funkcí nebo více než 120 sportovních režimů.

Amazfit Active dostaly doporučenou cenu 149,99 dolaru, tedy v přepočtu asi 4 250 Kč vč. DPH. Očekáváme, že se brzy dostanou i k nám do Česka.