Článek vznikl v rámci placené inzerce: Herní notebooky jsou často těžké, případně lehké, ale málo výkonné. ROG Zephyrus G15 od Asusu je ale všestranný notebook, který kombinuje výkon a přenositelnost.

V ultra tenkém těle o hmotnosti pouhých 1,9 kilogramů se ukrývá výkon, který snese srovnání se stolním počítačem. O rychlé a plynulé hraní se starají moderní procesory a grafické karty. Koupit si můžete až 8jádrový procesor AMD Ryzen 9 5900HS a grafickou kartou GeForce RTX 3080.

Klávesnice je podsvícená s funkcí N-key rollover a rychle reagujícími klávesami. Herní panel s rozlišením WQHD 165 Hz/3 ms vyvažuje rychlost a bohaté detaily, aby vás vtáhl hluboko do akce. Svěží zvuk Dolby Atmos vás pohltí prostorovým zvukem ze šesti reproduktorů a obohatí každý zážitek ze zábavy.

Široká škála portů vám umožní plně využít vaši výbavu, a to i na cestách. Pomocí portu USB-C s DiplayPortem 1.4 můžete připojit druhý displej pro ještě efektivnější multitasking, zatímco ten druhý poslouží pro 100W nabíjení. Slot pro micro SD vám zase umožní rozšířit své úložiště i na cestách s podporou rychlosti až 312 MB/s.

Samozřejmostí je SSD disk NVMe PCIe, abyste při instalování a načítání her nemuseli dlouho čekat.

Více informací o notebooku Asus ROG Zephyrus G15 najdete zde.