Většině uživatelů, kteří si koupí grafickou kartu Nvidia GeForce RTX 4090, budou bohatě stačit nějaké z levnějších modelů. Pro nadšence do hardwaru a fajnšmekry však existuje řada dražších kousků, které zachází už tak trochu do extrému. Jako by nestačilo, že se už tak jedná o nejvýkonnější hráčskou kartu na současné scéně. Nejnovější počin společnosti MaxSun disponuje pěti větráčky.

Model RTX 4090 se čtyřmi větráčky už představen byl a stála za ním společnost GALAX, pro kterou nejsou podobně šílené nápady vůbec cizí. Pětivětrákovou RTX 4090 jsme však dosud neviděli. Model GeForce RTX 4090 MGG Mega Gamer je tak úplně prvním.

Když se na tuto grafickou kartu podíváte zepředu, pravděpodobně si nevšimnete ničeho zvláštního. Jako ostatní modely RTX 4090 disponuje trojicí velkých 100mm větráků a nejrůznějšími designovými prvky. Nicméně, na horní straně karty (tam, kde je i napájecí konektor) nalezneme další dva větráky, které jsou už pochopitelně menší. Výrobce konkrétně neodhalil, jak rozměrné jsou, ale označuje je jako Air Boost Fans. Nepřekvapivě také slibuje, že má toto řešení uchladit GPU lépe než standardní chladicí systémy.

Na svých oficiálních stránkách výrobce zvýrazňuje také další přednosti svého nového modelu. Kromě toho, že se pyšní kovovým krytem, nabízí odnímatelnou LED obrazovku zvanou MGG RGB Ambient Kit s podporou ARGB. Nechybí ani dnes už prakticky standardní funkce, která vypne ventilátory, když karta dosahuje teploty nižší, než je stanovená hranice. To umožňuje tišší chod při nenáročných činnostech.

Grafické karty od MaxSun se obvykle dostávají pouze na čínský trh, ale je možné, že tento model půjde pořídit globálně prostřednictvím on-line tržišť.