Vivo X100 Pro se do Česka dostane začátkem příštího roku a v Číně mezitím kutí ještě promakanějšího člena rodinky – Vivo X100 Pro+. Pokud si doteď někdo myslel, že klasické Vivo X100 Pro nabízí úplně špičkové fotoaparáty, které bude těžké překonat, byl bohužel na omylu. Chystaný „plusový“ model totiž zajde do ještě většího extrému.

Stejně jako model Pro bude i verze Pro+ lákat především na teleobjektiv. Ten si ale prošel značným vylepšením. Jak prozradil dobře informovaný leaker Digital Chat Station, Vivo X100 Pro+ zazáří s periskopickým teleobjektivem o dosud nevídaném rozlišení 200 Mpx. Co se přiblížení týče, ohromeni budeme 10násobným optickým zoomem. A maximální možný digitální zoom pak bude dokonce 200násobný – dosud byly za působivé považovány smartphony s přiblížením 100x.

Vivo X100 Pro+ se v současné době jeví jako neuvěřitelně všestranná vlajka. Nejenže se od ní očekávají skvělé výsledky v kvalitě fotografií a videí (také díky hlavní kameře poháněné senzorem Sony LYT-900), ale s procesorem Snapdragon 8 Gen 3 bude poskytovat famózní výkon. Hovoří se také o přítomnosti displeje s rozlišením 2K.

Nové Vivo X100 Pro+ údajně zamíří na čínský trh v dubnu příštího roku. K nám do Česka se ale bohužel s nejvyšší pravděpodobností nepodívá.