Nejenže se Vivo konečně pochlubilo vlajkovými telefony X100 a X100 Pro, které se snaží upoutat pozornost milovníků fotografování, ale také byly v Číně odhaleny vyhlížené hodinky Watch 3. Ty budou na trhu figurovat jako nástupce modelu Watch 2, který byl vydán před skoro dvěma lety.

Vivo Watch 3 se od předešlého modelu liší už po vizuální stránce. Zatímco Watch 2 měly vpravo od kulatého displeje umístěnou dvojici tlačítek, čerstvě odhalená novinka vyměnila jedno z nich za korunku. Rozlišení obrazovky nicméně zůstává, bavíme se tedy o 466x466 pixelech. Nikoho asi nepřekvapí, že 1,43palcový panel také podporuje technologii always-on.

Hodinky vydrží až 16 dní provozu, ale pozor, jedná se o dobu pro režim s vypnutým Bluetooth připojení. Pakliže byste tedy chtěli dostávat oznámení nebo neustále synchronizovat data s telefonem, hodinky by byly schopny pracovat zhruba jen osm dní. Pakliže se řadíte k náročnějším uživatelům, jež hodinky využívají neustále a často je využívají například pro záznam sportovních aktivit, bavíme se o třídenní výdrži.

Asi nejvýraznější novinkou je přechod na proprietární systém BlueOS, jehož součástí je obchod s aplikacemi, 10 ciferníků a vychytávky typu ovládání kamery nebo podpora pro odemykání auta pomocí NFC. Samozřejmě také dokáže uchovávat platební karty, aby šlo s hodinkami platit v obchodech. Mnohé určitě potěší i možnost uložit do Watch 3 eSIM.

Zážitek na úrovni WearOS ale nečekejte – hodinky nabízí pouze 64MB RAM. Kapacita úložiště pak činí 4 GB, což se hodí pro ukládání hudby.

Co se týče schopnosti měřit zdravotní funkce, nechybí možnost pro sledování SpO2, spánku, menstruačního cyklu, srdečního tepu či stresu. K dispozici je více než stovka sportovních režimů.

CENA A DOSTUPNOST

Vivo Watch 3 byly stejně jako nové telefony zatím oznámeny pouze pro čínský trh. V tomto konkrétním případě ale nevíme, zda se k nám vůbec nějaké varianty podívají.

Bluetooth model vychází na 1 099 jüanů (4 700 Kč) ve verzi se silikonovým náramkem nebo 1 199 jüanů (5 100 Kč) v kožené variantě. Silikonový model s eSIM vyjde na 1 299 jüanů (5 500 Kč) a kožený na 1 399 jüanů (5 900 Kč).

*České ceny jsou pouze přepočteny z ceny v jüanech. Nejde o oficiální ceny pro zdejší trh. České ceny jsou uvedeny včetně DPH.