Čínský výrobce smartphonů Vivo se chce více zaměřit na fotografy. Firma v tiskové zprávě představila náznaky budoucích inovací, jejichž cílem má být poskytnout spotřebitelům lepší reprodukci toho, co vidí lidské oko. Společnost proto rozšiřuje svá partnerství a zároveň prozkoumává nové technologie.

Podobně jako další čínští výrobci sází i Vivo na spolupráci se západními firmami. Pro OnePlus vyvíjí kamerové moduly švédská společnost Hasselblad a Xiaomi už vydalo několik dražších telefonů vyvinutých s německou Leicou. Vivo pak dlouhodobě využívá technologie německé firmy ZEISS.

Právě v kooperaci s ní nyní čínská firma, která je součástí koncernu BBK Group, oznámila periskopický design objektivu s novými standardy „Vario-Apo-Sonnar“. Konstrukce APO má představovat nejlepší možné řešení pro kontrolu kvality chromatické aberace a poprvé má být přizpůsobena mobilnímu zobrazovacímu systému. Spotřebitelé se tak ve finále mají dočkat vysoce kvalitního zoomu.

„Technologie plovoucí skupiny čoček v periskopickém objektivu dále přináší mimořádně vysoké rozlišení a lepší zaostřovací schopnosti, které uživatelům umožňují dosahovat vynikajících makrosnímků. Současně disponuje také jemným efektem bokeh, který umožňuje ještě více zdůraznit fotografovaný objekt,“ píše Vivo v tiskové zprávě.

Firma se také pochlubila 6nm čipem V3, jehož posláním je zajistit 4K portrétní video ve filmové kvalitě. Přináší efekt bokeh, automatickou detekci a přepínání zaostření objektu, optimalizaci zachycení pleti a zpracování barev. Vivo je tak první výrobcem Android mobilů, který svým zákazníkům umožní pořizovat 4K videa s funkcemi následného zpracování.

Vivo rovněž zmiňuje speciální povrchovou úpravu ZEISS T*, která snižuje nežádoucí odlesky objektivu na snímcích. Kvalitnějších snímků byste se tak měli dočkat v noci nebo tehdy, když je objektiv vystaven silnému protisvětlu nebo složitému zdroji světla.

Na závěr firma oznamuje další spolupráci s japonskou Sony, a to pro vývoj technologií typu HDR nebo dvouvrstvý pixel (stack pixel). Rovněž má pokračovat v partnerství s tchajwanským čipovým velikánem MediaTek.