Nedávno jsme vás informovali o letošních televizorech Sony BRAVIA XR, které se mohou hodit majitelům konzole PlayStation 5. Nyní zde ale máme něco pro příznivce mašin od konkurenčního Microsoftu. ViewSonic totiž představuje vůbec první projektory, označené jako X1-4K a X2-4K, určené konzolím Xbox.

Oba kousky využívají technologii LED a jak už z jejich názvu vyplývá, dokáží pracovat s rozlišením 4K. Na krátkou vzdálenost – dokonce pouhých 1,5 metru – promítnou 100 palců velký obraz, který bude navíc obohacen o zvuk z reproduktorů Harman Kardond, od nichž výrobce slibuje kinematografickou úroveň.

Slušné rozlišení není jediným parametrem, který vám zajistí dokonalé herní zážitky. Projektorům nechybí ani 240Hz obnovovací frekvence umožňující plynulé hraní, 4,2ms odezva a vysoká svítivost 2 900 lumenů. Kompatibilita se systémem CEC konzole Xbox navíc dovoluje automatické zapnutí projektoru spolu s konzolí.

Projektory se k Xboxu nehodí jen po funkční stránce, ale také po té vizuální. Oba totiž využívají kombinaci černé a zelné barvy, čímž kopírují design konzole Xbox Series X.

ViewSonic se snaží inovovat svá řešení s ohledem na uživatele a poskytovat maximální audiovizuální požitek. Kromě toho, že jsme jako první značka projektorů na světě získali certifikaci TÜV SÜD pro nízkou hladinu modrého světla, která chrání oči, představujeme nyní také v tomto odvětví první řešení projektoru vytvořené speciálně pro Xbox,“ vysvětluje Dean Tsai, generální ředitel divize projektorů a LED displejů ve společnosti ViewSonic.

„Jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společností Microsoft a přinést všem hráčům Xboxu nejlepší herní zážitek díky našim nejnovějším LED projektorům řady X. Budeme pokračovat v inovacích našich projektorových řešení, abychom zpřístupnili zážitek z domácí zábavy pro všechny,“ dodává.

Konkrétní cena ani jednoho ze dvou projektorů odhalena nebyla, nicméně skrze oficiální internetové stránky lze poptávat prodej obou dvou kusů.