V září loňského roku vydalo Xiaomi na domácím trhu levnou venkovní kameru Xiaomi Outdoor Camera AW300, která láká na slušnou výbavu a elegantní design. Nyní už se s ní můžeme setkat i v České republice, a to hned u několika různých prodejců. Pojďme si tedy zopakovat, co všechno nabízí.

Kamera disponuje 3Mpx snímačem, který je schopen pořizovat nahrávky v rozlišení 2K. Pozemek navíc dokáže hravě chránit i v noci nebo za špatných světelných podmínek, a to díky dvěma 840nm infračerveným LED světlům zajišťujícím noční vidění.

S pomocí umělé inteligence je schopna rozpoznat člověka. Jde-li o cizí osobu, spustí se zvukový alarm s vysokofrekvenčním blikajícím světlem. Vestavěný reproduktor a mikrofon pak umožňují komunikaci s osobami kolem vašeho domu.

Xiaomi zvýrazňuje také odolnost, jež zajišťuje využitelnost v nejrůznějších podmínkách. Kamera je schopná provozu v teplotách od -30 do 60 °C a stupeň krytí IP66 slibuje odolnost vůči prachu a vodotěsnost.

Podle oficiálního českého e-shopu Xiaomi má kamera doporučenou cenu stanovenou na 1 090 Kč. Ostatní prodejci ji nabízí za podobné částky.