Xiaomi vydalo novou venkovní kameru nazvanou Outdoor Camera AW300, která dokáže pořizovat záběry ve 2K rozlišení. CMOS senzor se 3megapixelovým rozlišením také podporuje technologii WDR, jež zajistí lepší kvalitu obrazu v místech, kde je současně tma i světlo (například ve výjezdu z podzemní garáže).

Kamera je vybavená dvěma bílými světly a pochlubit se může i plnobarevným nočním viděním díky infračerveným světlům. Kamera prý začne svítit pokaždé, co se někdo pohne v prostoru takzvaného elektrického plotu. Pokud do vyznačeného území někdo vjede autem nebo jiným vozidlem, dokáže se aktivovat zvukový alarm a světla začnou rychle problikávat.

Součástí výbavy jsou tedy pochopitelně reproduktory, nechybí však ani mikrofon, jenž dokáže snímat na vzdálenost 7 metrů. S osobami, které se nachází venku, se pomocí něho lze spojit. Silnou stránkou by měla být i odolnost, kamera prý přežije tryskající vodu i nával prachu. Dokáže navíc fungovat v teplotách od -30 °C do 60 °C.

V současné době je Xiaomi Outdoor Camera AW300 dostupná k předobjednání v Číně za 249 jüanů, což je v přepočtu necelých 900 Kč.