Ať už dnes slavíte den svatého Valentýna či nikoliv, tento speciální průzkum, který odhaluje zajímavé informace o tom, jak telefon používáme v souvislosti s láskou, byste si rozhodně neměli nechat ujít. Snad nejkurióznějším zjištěním je, že přibližně třetině Čechů nevyjde rande kvůli vybitému telefonu.

Ano, čtete správně. Agentura OnePoll, jež průzkum vytvořila pro společnost Honor, přišla na to, že právě náš chytrý elektronický přítel, kterého spousta z nás nosí všude s sebou, hraje častokrát velkou roli v tom, zda českým párům nakonec vztah vyjde. Více než třetina zúčastněných navíc uvádí, že jsou ve stresu a cítí strach a nejistotu z budoucnosti vztahu, když milovaná polovička neodpovídá do hodiny na zprávu.

Pak jsou tady ale respondenti, kteří mají přesně opačný přístup. A že jich není málo! Odpovědi na zprávy si schválně nechají nějaký ten čas uležet, aby nepůsobili příliš nedočkavě. Pakliže jste na tom stejně, dávejte pozor a nepřehánějte to. Až 34 % z nás už totiž nepočítá s další schůzkou, pokud na odpověď čekáme déle než dva dny.

Možná vás nepřekvapí, že na svých začátcích jsou páry velmi horlivé v posílání zpráv. Velká část konverzací se odehrává právě přes mobilní telefon a z průzkumu plyne, že si zamilovaní vymění až 30 zpráv denně. Posouzení, zda je to hodně, nechám raději na vás. Nejčastějšími předměty zpráv jsou každopádně fotky či sdílení zážitků. Nechybí však ani dlouhé seance běžných volání i videohovorů.

Takto intenzivně ale komunikace on-line neprobíhá vždy. Jen 15 % Čechů posílá po delší době zprávy stejně často jako na začátku vztahu. Jedním z důvodů pak může být třeba společné sestěhování.

A jak jste na tom s používáním telefonu v milostném životě vy? Dejte nám vědět do komentářů!